Trainingen en lezingen

Trainingen

Inmiddels gegeven aan diverse instanties en disciplines:
Woningcorporaties Groningen, het Noorderpoort College (Veendam, Assen en Groningen), de Noorderpoort Academie (docenten), Sociale Wij teams Groningen, Bewindvoerderskantoor Senturra B.V. Groningen.

Verder ook aan vrijwilligers en binnen bedrijven en instanties die te maken hebben met (vroegsignalering) armoede- en schuldenproblematiek onder hun clientèle.

De 4 type trainingen die tot heden zijn gegeven:

– Schaarste – een te kort aan geld – wat doet dit met je brein (gezondheid/cognitief) en hoe vertaald zich dit vervolgens in het dagelijkse leven en met welke gevolgen?
– De training ´Armoede onder de Loep ‘ of ook wel ´Armoede dichtbij genoemd ´ ontwikkeld door Stichting de Vonk in Tilburg (gecertificeerd).
– Jaarlijkse trainingen OIDP (Orde in de Paperassen)  – vrijwilligers binnen het sociale Wij Team van stedelijk Groningen.

Tot slot

Ik werk graag met ervaringsdeskundigen, waardoor het ophalen van voorbeelden vanuit de praktijk nog concreter kan worden vertaald naar de theorie en vice versa en de deelnemers ook direct vragen kunnen stellen die aansluiten op de besproken problematiek.

Lezingen

Als bewindvoerder mag ik jaarlijks lezingen geven op scholen, symposiums, voorlichtingsavonden en jaarlijkse bijeenkomsten binnen verschillende disciplines – tijdens de hele corona periode natuurlijk niet – maar ik mag weer les en trainingen gaan geven.

Het accent binnen de lezingen ligt voornamelijk bij; Hoe kunnen we de kloof tussen instanties en haar medewerkers, klanten, cliënten, leerlingen et cetera kleiner maken en beter overbruggen waarin geldproblematiek de rode draad is? Hoe kom je met elkaar in gesprek? Doorbreek je taboes en schaamte? 

Tips, tools en handvatten worden rijkelijk gedeeld tijdens de lezingen.

De lezingen dragen zowel een informatief als een inspirerend karakter en zijn geschikt voor volwassenen, maar juist ook voor de jongeren onder ons. Denk dan aan scholieren vanaf 12 jaar tot en met studenten.

Gratis foto's van Handen

Direct contact : +31(0)6 835 145 26