Trainingen en lezingen

 

Trainingen

De trainingen en lezingen zijn geschikt voor verschillende disciplines.

Inmiddels gegeven aan diverse instanties en disciplines: woningcorporaties, het Noorderpoort College (Veendam, Assen en Groningen), de Noorderpoort Academie (docenten), Wij teams Groningen, Bewindvoerderskantoor Senturra B.V. Groningen.
Verder onder vrijwilligers en binnen bedrijven en instanties die te maken hebben met armoede- en schuldenproblematiek onder hun clientèle.

Aangeboden 4 verschillende type trainingen;

– Schaarste – een te kort aan geld – wat doet dit met je brein (gezondheid) en hoe vertaald zich dit vervolgens in het dagelijkse leven met welke gevolgen?  
– De training ´Armoede onder de Loep ‘ of ook wel ´Armoede dichtbij genoemd ´ ontwikkeld door Stichting de Vonk in Tilburg.
– Jaarlijkse trainingen OIDP (Orde in de Paperassen)  vrijwilligers binnen het sociale Wij Team van Groningen.
– Jaarlijks een vast aantal yoga- & meditatietrainingen aan mensen met o.a. een participatiebaan en/of vrijwilligersfunctie in de stad Groningen.

Tot slot
Ik werk graag met ervaringsdeskundigen, waardoor het ophalen van voorbeelden vanuit de praktijk nog concreter kan worden vertaald naar de theorie en de deelnemers ook direct vragen kunnen stellen die aansluiten op de besproken problematiek.

Lezingen

Als bewindvoerder mag ik jaarlijks lezingen geven op scholen, symposiums, voorlichtingsavonden en jaarlijkse bijeenkomsten binnen verschillende disciplines.

Het accent binnen de lezingen ligt voornamelijk op; Hoe kunnen we de kloof tussen instanties en haar medewerkers, klanten, cliënten, leerlingen et cetera, kleiner maken en beter overbruggen die financiële problemen hebben. Hoe kom je met elkaar in gesprek? Tips, tools en handvatten worden rijkelijk uitgedeeld tijdens de lezingen.

De lezingen dragen zowel een informatief als een inspirerend karakter en zijn geschikt voor zowel jongeren als volwassenen.

Neem eerst vrijblijvend contact op.