SBB Noord-Nederland staat voor Schulden en Beschermingsbewind Noord-Nederland.

Een dynamisch bedrijf met jarenlange expertise én ervaring. SBB Noord-Nederland staat in contact met het sociale domein waardoor het bereik aan netwerk, ervaring en kennis ruimschoots aanwezig is. SBB Noord-Nederland werkt ook met hen samen en waar de cliënten alleen maar baat bij hebben.

Vanuit een plan van aanpak, wat samen bij aanvang wordt opgemaakt, kan de cliënt uiteindelijk weer verder en hopelijk een stap opwaarts maken. Dat betekent dat cliënten maatwerk mogen verwachten met een bewindvoerder die naast haar cliënten staat. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden: wat kan, wat kan juist niet, wat zijn jouw persoonlijke wensen en doelen. En daarnaast wordt gekeken wat is realistisch en haalbaar. Hoe knippen we  het plan van aanpak op en wat heeft daarin prioriteit. 

Daarnaast is het werken met mensen met een laag verstandelijke beperking (LVB) een expertise van SBB Noord-Nederland alsook het hebben van problematische schulden. Samen kijken we naar welke stappen er dienen te worden genomen om weer mogelijkheden te scheppen naar een gezonde toekomst naar bijvoorbeeld een schuldenvrij bestaan of juist meer rust in het hoofd en weer grip en zicht op het te dagelijkse leven krijgen. Door het werk met LVB mensen staan wij in contact met de professionele hulp rondom hen heen zoals; begeleid/beschermd wonen,  een 24-uurs zorginstelling, ambulante begeleiding, mentors maar ook de familie (de Gouden Driehoek). 

Tot slot, behalve de juridische en zeer bureaucratisch weg die een bewindvoerder bewandelt, lopen wij ook letterlijk van tijd tot tijd samen met onze cliënten over een pad. Dit kan een boswandeling zijn, samen met de hond(en) of een rondje dorp. Want tijdens het wandelen maak je je kop beter leeg en ontstaan er geheel andere soort gesprekken dan aan de keukentafel!

Lees bij `ervaringen´ meer over de persoonlijke ervaringen van onder bewind gestelden!